کاغذ کاربن

کاغذ خود کپی یا کاربن لس که یک سوی آنها مرکب و سمت دیگر آن خشک و با رنگدانه پوشش داده شده است که در انواع مختلف رنگ ها و رنگ سفید تولید می شود و اینکه با پوششی مخصوص می توانند نقش هایی به رنگ سیاه و آبی را در زمان وارد شده فشار بر روی آنها به کاغذ زیری منتقل کرد کاغذ خود کپی به صورت ورق یا رول عرضه می شود
از کاربن برای رو نوشت و کپی مورد استفاده قرار میگیرد

فرایند تولید

مهم ترین عنصر کاغذ کاربن، کربن سیاه، در سال های اخیر تغییر کرده است. قبل از سال 1940، 90 درصد از سیاه و سفید کربن تولید شده در ایالات متحده از کربن کانال یا ضربه ای ساخته شده بود، جایی که جت های کوچک از شعله گاز روی یک سطح فلز سرد مانند کانال آهن (یا شیار) قرار گرفتند. پس از احتراق بخشی، پس از خرد شدن ذرات کربن ذرات تقریبا 10 -8 متر قطر. این روش فوق العاده برای تولید سیاه کربن خوب در سال 1976 رها شد، با این حال، به علت افزایش شدید قیمت گاز طبیعی. روش فعلی تولید کربن سیاه با استفاده از فرایند کوره، شرح داده شده در زیر است. سپس با استفاده از یک سری غلطک های افست، کربن به پایان رسید.

دو روش برای تولید یکبار کاغذ کاربن روش Mayer و روش فلکسو گرافیک است. دو روش مشابه هستند که در هر دو ویژگی، کاغذی که در اطراف مجموعه ای از رول ها حرکت می کند، یکی از آنها با یک تیرچه کربن قرار می گیرند.

اين صفحات در اصل به كپسولهاي ميكروسكپي آغشته شده اند كه تركيب آنها موجب ايجاد رنگ و انعكاس رنگ بر روي صفحه زيرين ميگردد.

طرز کار کاغذ کاربن

طرز كار اين نوع كاغذها بدين صورت است كه وقتي هر نوع فشار مكانيكي مثل فشار تاشي بر اثر نوشتن يا تايپ كردن بر روي اين كاغذها وارد ميشود كپسولهاي رنگي قسمت صفحه رو، كه قسمت زيرين آن داراي يك لايه روكش از كپسولهاي رنگي مذكور ميباشد آزاد شده و با كپسولهاي صفحه زير كه قسمت روي آن آغشته شده است تركيب شده و يكي از آنان ديگري را تقويت كرده و رنگ مشكي يا آبي را (با توجه به نوع كپسولها) منعكس مينمايند و كاغذ به اين رنگ آغشته ميگردد صفحات مياني كاغذهاي بيش از 2 نسخه هم روي آنها و هم پشت آنها به اين كپسولها آغشته ميگردد و به علت 2 بار آغشته شدن است كه گرماژ يا وزن كاغذهاي مياني سبكتر از كاغذهاي اول و آخر ميباشد.

هر سطح اين كاغذها پوشيده شده از ميليونها كپسول ميكروسكپي ميباشد كه كاملا خشك شده است .

در اصل محلولي از كپسولهاي رنگي بي رنگ (در ظاهر) و روغن مخصوص ميباشد كه تماما بوسيله كپسولهاي پلاسنيك مانندي پوشيده شده اند كه در اثر فشار شكسته ميشوند.

معایب

این کاغذ ها به دلیل گرماژ پایین بسیار نازک هستند و به همین دلیل زود پاره می‌شوند. نوع ضخیم آن که عموما ایرانی است دیرتر پاره می‌شود اما از لحاظ کیفیت نسبت به مدل اندونزی آن پایین تر است.

از دیگر معایب این نوع کاغذ کمرنگ بودن نوشته در برگه های زیرین به دلیل وارد آمدن فشار کمتر می‌باشد و این که به مرور زمان نوشته های پایینی ناخوانا و کمرنگ تر از قبل می‌شوند. کاغذ های کاربن لس یک رو هستند. یعنی فقط در صورتی می‌نویسند که روی کاغذ نوشته شوند.

یعنی اگر پشت کاغذ بنویسید در کاغذ بعدی نوشته ای ایجاد نمی‌شود و این که ای کاغذ ها فقط وقتی کاربرد دارند که رویخودشان نوشته شود و اگر یک کاغذ A4 معمولی را زیر کاغذ کاربن لس بگذاریم نوشته ای روی آن نمی‌افتد. دیگر این که فقط روی آخرین برگ از برگه ها کپسول های مخصوص وجود دارد.

یعنی اگر برگ زیرین را روی برگه اول بگذاریم و بنویسیم باز هم نوشته ای روی برگ اول ایجاد نمی‌شود.

ضمنا باید در نظر داشته باشیم. موقعی که می‌خواهیم شروع به نوشتن کنیم بین دسته ای که قصد نوشتن روی آن را داریم و سری بعدی کاغذ یک تکه مقوا بگذاریم تا نوشته هایمان روی سری بعدی کاغذ نیفتد.

مزایا

این کاغذ ها که به نام کاغذ های خود کپی یا NCR معروف می‌باشند امروزه در ارتباطات با وجود پیشرفت تکنولوژی هنوز جایگاه ویژه ای دارند.

کاربن های قدیمی موجب ایجاد لکه های جوهر روی کاغذ و کثیفی آن می‌شوند. شاید کاربن های قدیمی بتوانند یک رونوشت و کپی از متن اصلی به شما بدهند اما کیفیت چندان مطلوبی ندارند.

کاغذهای کاربن لس علاوه بر داشتن کیفیت و تمیزی بالا برای محیط زیست مضرات کمتری دارند. در واقع این نوع کاغذ ها دارای این قابلیت هستند که می‌توانند هر نوع نوشته ای را بدون ابزار یا وسیله خاصی روی کاغذ دیگر کپی کنند.

این کاغذ به دلیل مزیت های بسیاری که دارد در دهه ۹۰ میلادی در ایالات متحده امریکا حدود ۱۶ هزار تن به فروش رفت و هنوز هم در جهان فروش این کاغذ ها امار رو به رشدی دارد.

از دیگر مزایای این نوع کاغذ تمیز ماندن دست در هنگام کار کردن با این کاغذ است به این شکل که جوهر آن به هیچ عنوان به دست انتقال نمی‌یابد. در ضمن با استفاده از آن هیچ زباله ایجاد نمی‌شود. ضمن این که با استفاده از این نوع کاغذ صرفه جویی در مصرف کاربن صورت می‌گیرد. که مهم ترین نتیجه آن قطع تعداد کمتری درخت و در نتیجه رسیدن آسیب کمتر به محیط زیست است.

اطلاعات تماس

https://mohsenmp.ir/

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *