چاپ افست یا همسطح از تقابل و تضاد آب و چربى بوجود می آید . در این سیستم هر نقطه از پلیت یا آب پذیر است یا چربى پذیر به عبارتى هر نقطه یا آب و یا مرکب رابه خود جذب مى کند چاپ افست براي چاپ انواع كتاب، مجله، بروشور و كاتالوگ ، پوستر و خلاصه هر چيزی كه قرار است بر روي كاغذ و با تيراژ بالا و نيز با كيفيت بالا چاپ شود مورد استفاده قرار مي گيرد .
در چاپ افست ابتدا آن چه را که باید چاپ شود بر روی صفحهای فلزی به نام زینک منتقل میکنند سپس این صفحه را با مواد شیمیایی طوری حساس میکنند که فقط نوشتهها و تصاویر آن، مرکب چاپ را به خود میگیرد.
زینکهای لیتوگرافی عمدتاً ورقه های نازک و قابل انعطاف آلومینیومی هستند که به راحتی قوس برداشته خم می شوند بنابراین می توان آنها را برروی سیلندر ماشین چاپ بست. زمانی که زینک بر روی سیلندر مخصوص خود در ماشین چاپ نصب شد استوانه ای را تشکیل می دهد که نوردهای آب و مرکب به راحتی می توانند به سطح آن برسند. هنگام انجام چاپ به روش افست بر خلاف دیگر روشها نیازی نیست که زینک با کاغذ تماس پیدا کند. مطالب مرکب خورده از روی زینک به سیلندر دیگری منتقل می شود که با لایه ای از جنس لاستیک پوشیده شده است و به آن سیلندر لاستیک می گویند. سیلندر سوم هم که در کنار سیلندر لاستیک قرار گرفته است و کاغذ را با پنجه های خود می گیرد سیلندر چاپ نام دارد. در این وضعیت تصویر و مطالب مرکب خورده از سیلندر لاستیک به روی کاغذ منتقل می شوند. فشار بین سیلندر لاستیک و سیلندر چاپ فرایند چاپ را عملی می سازند.
زینک را به دور نخستین استوانه میپیچند ، طرح آن بر اثر فشار روی پوشش لاستیکی استوانه دوم برمی گردد کاغذ سفید که به طور متوالی به دور استوانه سوم میپیچد مطالب را از روی پوشش لاستیکی استوانه دوم میگیرد.
در این مدل کلیه رنگها از ترکیب چهار رنگ فیروزه ای یا سایان (Cyan) ارغوانی یا مجنتا (Magenta) رنگ زرد یا یلو (Yellow) و رنگ سیاه یا کلید (Black Or Key) که به اختصار به آنها CMYK گفته می شود، بوجود می آید.
بدون دیدگاه