loading
کاغذ بالک

کاغذ بالکی نوعی کاغذ مکانیکال حجیم شده است و همچنینی گزینه بسیار عالی برای جایگزینی کاغذ تحریر و کاغذ گلاسه است در تولید این کاغذ کیفیت خمیر نقش و اهمیت بسزایی دارد

این کاغذ همچنین به نام ها کاغذ کتاب ، کاغذ بالک ، کاغذ سبک و کاغذ سبک بال هم شناخته می شود

این کاغذ با ضخامت زیاد ولی سبک مورد استفاده می شود این کاغذ در دو رنگ طبیعی کرمی و طوسی تولید می‌شود.

کاغذ بالک دارای رنگ مناسب برای مطالعه (رنگ چوب) است و برای سفید شدن کاغذ از مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود.

ضخامت کاغذ بالک از کاغذهای عادی بیشتر، اما متخلخل است.

فرایند شیمیایی روی آن انجام نمی‌شود و به‌صورت مکانیکال تولید می‌شود و در نتیجه دوباره به چرخه طبیعت بازمی‌گردد و محیط زیست را آلوده نمی‌کند.

این کاغذهای معروف به کتاب سبز دارای نشان استاندارد محیط زیستی بین‌المللی (FSC) است.

امکان کپی کردن کتاب از روی این کاغذ بسیار سخت است. کاغذ بالکی علاوه بر چاپ کتاب، در موارد دیگری همچون چاپ اوراق اداری، پاکت، سربرگ و تبلیغات نیز کاربرد دارد

کپی رایت

امکان کپی کردن کتاب از روی کاغذ بالکی بسیار سخت است. به این ترتیب این کاغذ کمک حال صنعت چاپی است که از کپی کردن غیرقانونی کتاب‌ها آسیب دیده و دچار خسارت شده است. خلاصه اینکه هم خوانندگان از خواندن کتابی با چاپ دلنشین حظ می‌برند و هم بازار کپی‌های غیرقانونی بی‌کیفیت جمع می‌شود.

رنگ مناسب برای چشم

در فرایند تولید کاغذ بالکی از هیچ ترکیب شیمیایی‌ای برای رنگ‌بخشی به کاغذ استفاده نمیشه. همین موضوع باعث شده تا رنگ این کاغذ گرم باشه. این گرم‌بودنِ رنگ باعث میشه تا چشم در طی مطالعه آسیبی نبینه. علاوه‌بر این، گرمای رنگ کاغذهای بالکی از بروز اختلال خواب جلوگیری می‌کنن. طبق تحقیقاتی که چند سال پیش صورت گرفت، مشخص شد که رنگ‌های سرد (مثل سفید خالص) می‌تونن در بروز اختلال خواب مؤثر باشن.

به‌خاطر همین موضوع، شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند از چندسال پیش ویژگی‌ای رو تعبیه کردن که با نزدیک‌شدن به ساعات پایانی روز، امکان گرم‌کردن رنگ نمایشگر ازطریق کاهش شدت نور آبی رو فراهم می‌کنه.

چرا کاغذهای بالکی سبک‌تر هستند؟

از اون‌جایی که ۹۰درصد از ترکیب این نوع کاغذ رو توده‌های چوبی تشکیل می‌دن، نه بافت‌های سلولزی، کاغذهای بالکی وزن کمتری نسبت‌به کاغذهای سفید دارن!

مقایسه با کاغذ تحریر

کاغذ تحریر عادی اندونزی با وزن ۷۰ گرم، ضخامتی معادل ۹۰ تا ۹۵ میکرون دارد؛

در حالیکه کاغذ سبک ۵۵ گرمی، ضخامتی بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ میکرون دارد، همچنین کاغذ سبک ۶۰، ۷۰ و ۸۰ گرمی، به ترتیب ضخامتی بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ میکرون، ۱۲۶ تا ۱۴۰ میکرون و ۱۴۴ تا ۱۶۰ میکرون دارد.

جمع بندی

در مجموع می‌توان گفت با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد کاغذ بالکی، استفاده از آن در چاپ کتاب به بهبود وضعیت نشر می‌انجامد، ویژگی‌ها و مزایایی که به شرح زیر هستند:

  • این کاغذ سبک است و در نتیجه حمل و نقل کتاب را آسان می‌کند.
  • رنگ کاغذ بالکی طبیعی و زیبا است و باعث خسته شدن چشم‌ها نمی‌شود.
  • قیمت کاغذ بالکی کمتر از کاغذهای تحریر است که در حال حاضر برای چاپ کتاب از آن‌ها استفاده می‌شود.
  • کاغذ بالکی با روش مکانیکال تهیه می‌شود و هیچ گونه ماده شیمیایی ندارد.
  • این کاغذ به راحتی به چرخه طبیعت بازمی‌گردد و به آن آسیب نمی‌رساند.
  • قطع متنوع و وزن پایین کاغذ، آن را برای استفاده‌های گوناگون، از جمله چاپ کتاب، سربرگ، اوراق اداری، تبلیغات و …  مناسب می‌کند.

اطلاعات تماس

https://mohsenmp.ir/

کاغذ و انواع آن

کاغذ بالککاغذ بالکیکاغذ تحریرکاغذ سبککاغذ سبک بالکاغذ مکانیکال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *